Поради болестно състояние с висока температура  отмени аудиенциите днес, заяви говорителят

...
Поради болестно състояние с висока температура  отмени аудиенциите днес, заяви говорителят
Коментари Харесай

Папа Франциск има треска

" Поради болестно положение с висока температура  отмени аудиенциите през днешния ден ", съобщи представителят на Ватикана Матео Бруни.

Той не даде повече детайлности. Програмата на папата не беше оповестена обществено, както е всекидневно.

В края на март Франциск беше признат в болница в Рим, където остана няколко дни, откакто имаше усложнения с дишането. Лекарите тогава откриха, че респираторната зараза е бронхит, и го лекуваха с антибиотици, на които той реагира бързо.
Нарастващите здравословни проблеми на Франциск през последната година провокираха необятна угриженост, в това число спекулации, че той може да избере да се пенсионира, вместо да остане на работа до края на живота си - избор, изработен от предшественика му Бенедикт XVI.
В изявление за американската медия “Телемундо ”, излъчено в четвъртък, Франциск съобщи, че здравето му е " доста по-добро ".
" Вече мога да вървя. Коляното ми се възвръща. Преди съвсем не можех да вървя, а в този момент към този момент мога. Някои дни са по-болезнени от други, като днешния ", споделя папата съгласно стенограмата на изявлението.
Запитан за бронхита си, той сподели, че лекарите са го хванали тъкмо в точния момент. " Ако бяхме изчакали още няколко часа, щеше да е доста по-сериозно. Но аз излязох от болничното заведение след четири дни ", сподели той.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР